Designsamarbete | Dot by Note Design Studio

I samband med att Note inreder vårt showroom i Stockholm har designstudion ritat en ny matta för oss – detta är ännu ett steg i det flera år långa samarbetet mellan oss och Note.

Dot är den första av flera kommande varianter i en samlad kollektion.

När Note väljer mattor till interiörer vill de att mattorna ska utgöra en visuell bas till det scenario som ska utspelas i rummet.  Denna bas kan vara mer eller mindre detaljerad eller grafisk, men det är bra om ytan har ett så jämt uttryck som möjligt. Note undersökte den handtuftade tekniken och ville skapa en tjock, fyllig kvalitet i naturlig ull. Handtuften som valdes till Dot är en blandning av olika garnlängder och färger, men på håll ser mattan ut att ha en enfärgad och jämn struktur som bas. Ovanpå detta ganska enkla uttryck ville Note addera ett mer uttrycksfullt lager och skissade på grundläggande mönster som prickar, linjer och rutor. Till slut valdes ett oregelbundet mönster av ganska stora och färgstarka prickar.

Mattan har ett starkt uttryck men fungerar ändå, eller samtidigt, som en jämn bas för den inredning som sedan placeras på mattan.

Uttrycksfull och enkel, på samma gång.