Designsamarbete | Cutting Edges

Vi lanserar Cutting Edges: Handtuftade mattor för golv och vägg i design av Josefin Tolstoy

Vi lanserar i samarbete med Josefin Tolstoy Cutting Edges – en kollektion mattor för golv och vägg som har sitt ursprung i Josefins målade verk. I de handtuftade mattorna och bonaderna blir mönsterbilden än mer abstrakt och motiven får samtidigt ett nytt, taktilt och tredimensionellt uttryck.

Med Cutting Edges utforskar Josefin Tolstoy vad som händer när färger och former från hennes målningar överförs till en ny konstform. Kollektionen består av tre olika mönster, där två av verken, Sisters at the same table och The Cluster, tillverkas som väggbonader, medan The Tangels finns i tre storlekar, både som matta och som väggbonad. Alla mönster är målade av Josefin Tolstoy, där hon utgått från Ogeborgs breda färgskala i ull, med inslag av lin.

Mattan The Tangles finns i tre färgställningar där endast essensen av målningens form, ett band, och dess ytterlinjer finns kvar; All Natural, Blushing och Cloudy Blue. All Natural använder ullens och linets egen naturliga färgskala utan någon infärgning, medan Blushing och Cloudy Blue befinner sig i en jordig, röd respektive blå, färgskala.

Mattorna är skapade genom en kombination av olika handtuftningstekniker som tillsammans ger nivå- och texturskillnader för att återspegla konstnärens målningar.

Cutting Edges visas i vårt showroom under Stockholm Design Week 7-11 februari, en utställning kurerad av Josefin Tolstoy.

Om Josefin Tolstoy

Josefin Tolstoy är utbildad art director och driver sitt konstnärskap i symbios med arbetet som art director och set designer. Hennes målningar speglar intresset av att uttrycka sig i bildform. Gärna lite kubistiska, med ett tydligt grafiskt formspråk i både de abstrakta och mänskliga motiven, där färg och komposition är hennes viktigaste redskap.