Designsamarbete | Dot & Line

I samband med att Note fick uppdraget att göra om vårt showroom i Stockholm har Note designat en ny kollektion för oss – ytterligare ett steg i vårt långa samarbete.

När Note väljer en matta för en inredning vill de ofta att den ska vara en visuell bas för ett scenario. Den kan vara mer eller mindre detaljerad eller grafisk, men det är ett plus om ytan är ganska jämn och har samma uttryck rakt igenom.

 

I arbetet med den här kollektionen utgick de från den handtuftade tekniken och var ute efter en tjock, fyllig kvalitet i naturlig ull. Resultatet är en blandning av olika garnlängder och färger som tillsammans skapar en fantastisk, ostyrig och levande struktur som känns taktil och generös.

Utöver detta ganska grundläggande uttryck jobbade Note med olika djärva men enkla mönster, som linjer, rutor och prickar. Till slut föll de för ett spritt mönster av ganska stora och färgglada prickar samt linjer i ett regelbundet rutmönster som upplevs flyta ojämnt på ytan beroende på hur garnet faller. Mattorna är ganska expressiva i sitt uttryck men samtidigt fungerar de som en jämn grund för den möblering de ska inrama. Djärvt och enkelt, på samma gång.