ODC Dot & Line Design: Note Design Studio

Note Design Studio har designat kollektionen Dot & Line som består av fyra handtuftade mattor.

När Note väljer en matta för en inredning vill de ofta att den ska vara en visuell bas för ett scenario. Den kan vara mer eller mindre detaljerad eller grafisk, men det är ett plus om ytan är ganska jämn och har samma uttryck rakt igenom.

I arbetet med den här kollektionen utgick de från den handtuftade tekniken och var ute efter en tjock, fyllig kvalitet i naturlig ull. Resultatet är en blandning av olika garnlängder och färger som tillsammans skapar en fantastisk, ostyrig och levande struktur som känns taktil och generös.

Utöver detta ganska grundläggande uttryck jobbade Note med olika djärva men enkla mönster, som linjer, rutor och prickar. Till slut föll de för ett spritt mönster av ganska stora och färgglada prickar samt linjer i ett regelbundet rutmönster som upplevs flyta ojämnt på ytan beroende på hur garnet faller. Mattorna är ganska expressiva i sitt uttryck men samtidigt fungerar de som en jämn grund för den möblering de ska inrama. Djärvt och enkelt, på samma gång.

Kulörer

Beställningsvara

Klicka på + för att lägga i provkorg

Dot Red

Dot Yellow

Line Red

Line Yellow

Användningsområden

Användningsområden: Hotell, mötesrum, lounger, sittgrupper, övriga offentliga utrymmen med normal trafik där det ställs höga krav på komfort och design.

Observera: Handgjorda mattor kan ha mindre variationer i färg, garn och struktur vilket ej är att betrakta som tillverkningsfel utan som en del av mattans originalitet. Tolerans för storleksskillnader: +/- 3%.

Mattor gjorda av naturmaterial, såsom viskos, släpper ifrån sig en viss del fiber som kallas för skärull. Mängden skärull minskar över tid i och med att mattan dammsugs regelbundet med en borstvallsdammsugare.

Fysiska prover kan ej skickas ut utan måste specialbeställas.
 • Rullbredd:
  Valfri bredd upp till 9 meter
 • Tillverkning:
  Handtuftad, skuren lugg
 • Material:
  Tunnull och ull
 • Baksida:
  Naturlig latex, polyester, bomullsbandkant
 • Total höjd:
  ca 25-45 mm
 • Totalvikt:
  ca 5000 g/m2
 • Brandklass:
  Cfl-s1
 • Antistatiska egenskaper:
  Permanent antistatisk