ODC Segment Rug Collection Design: Tekla Evelina Severin

Segment Rug Collection är en kollektion handtuftade mattor som är framtagen i samarbete med Tekla Evelina Severin till vårt 60-årsjubileum.

Som en historisk hyllning har Tekla tolkat två av de mest klassiska mönstren vi har; rutan och randen. I hennes nytolkning får de tvådimensionella mönstren nya indelningar, höjder och sträcker sig utanför formatet. Tanken är att dessa tre grafiska mönster ska kunna anpassas i både skala och färg – beroende på person, rum och tid – och kunna leva i många år framöver.

Mattorna är handtuftade och tillverkas i Portugal. Garnet är en blandning av framför allt ull och viskos/tencel, men har också inslag av bambu.

Kulörer

Beställningsvara

Klicka på + för att lägga i provkorg

Irregular Coral Crush Cream Black

Irregular Green Mint Black

Square Apricot Rose Olive

Square Green Black Mint

Square Ochre Beige Black

Stripe Chess Mint White Black

Stripe Golden Blush Black

Användningsområden

Användningsområden: Hotell, mötesrum, lounger, sittgrupper, övriga offentliga utrymmen med normal trafik där det ställs höga krav på komfort och design.

Observera: Handgjorda mattor kan ha mindre variationer i färg, garn och struktur vilket ej är att betrakta som tillverkningsfel utan som en del av mattans originalitet. Tolerans för storleksskillnader: +/- 3%.

Mattor gjorda av naturmaterial, såsom viskos, släpper ifrån sig en viss del fiber som kallas för skärull. Mängden skärull minskar över tid i och med att mattan dammsugs regelbundet med en borstvallsdammsugare.

Fysiska prover kan ej skickas ut utan måste specialbeställas.
 • Storlek:
  Mattornas storlekar och kulörer är speciellt framtagna för jubileumsutställningen i samband med Stockholm Design Week, men går att få i andra mått och färgställningar vid förfrågan med hänsyn till att mönstret går jämnt ut
 • Tillverkning:
  Handtuftad, skuren och öglad lugg
 • Material:
  Ull och viskos/tencel
 • Baksida:
  Naturlig latex, polyester, bomullsbandkant
 • Total höjd:
  ca 8/16/20 mm
 • Brandklass:
  Cfl-s1
 • Antistatiska egenskaper:
  Permanent antistatisk