Designsamarbete | Space by Sundling Kickén

Ni lanserar vi tillsammans med stylistduon Sundling Kickén den nya mattkollektionen Space, en kollektion som hämtar inspiration ur texturmöten och ytor.

Kollektionen fick namnet Space och finns i tre klassiska, jordnära kulörer: Oyster, Desert och Ivory. Färgerna är valda för att komplettera och passa in i de flesta rum. Space är en stilren och tidlös matta, som samtidigt sticker ut. Mönstret är en lek med den klassiska randen. Sundling Kickén har ritat in ett avbrott i randen, ett utrymme i rändernas utformning. De menar att detta tomrum behövs för att skapa en stillhet och andrum för att helheten ska komma till sin rätt. Med dessa tankar som grund fick kollektionen namnet Space (”utrymme”).

“För oss är det alltid viktigt med balans och harmoni men för att något ska bli intressant så behöver det även en gnutta skav så vi gjorde avbrotten som får ögat att stanna upp och utforska” – Elin Kickén

“Vi ville få till en tilltalande textur och strukturen i mattan skapar en effekt när den fångar ljuset. Ur en praktisk synpunkt så har även nivåskillnaden med den fluffiga luggen på mattan ljudisolerade egenskaper” – Evalotta Sundling

Inspirationen för kollektionen började med textur – hur olika mönster och ytor inger olika känslor, både taktilt och sinnligt. Mattkollektionen Space ger tydligt uttryck för detta genom oregelbundna mönster och stilfull sammansättning av kantavslut.

”Ogeborg presenterade en uppsjö av möjligheter när det kom till utformning och materialval. Det hela resulterade i att vi kunde ta fram vår absoluta dröm-matta av högsta kvalitet”, berättar Sundling Kickén.

Material: ull samt grov viskos (cellulosa från eko-odlad Eucalypthus).
Mattorna är skapade genom en kombination av olika handtuftningstekniker (loopad och skuren lugg) som tillsammans ger nivå- och texturskillnader som resulterar i organiska mönster.

Fotograf: Kristofer Johnsson