Designsamarbete | Twine by Alexander Lervik

Nu introducerar vi ett nytt designsamarbete med Alexander Lervik och presenterar den handvävda serien Twine. Hårflätor har utgjort inspirationen bakom mönsterbilden, som skapats med hjälp av en innovativ handvävningsteknik.

Twine började som en enkel skiss till Alexanders privata bostad. Resultatet blev en serie ullmattor som nu lanseras inom vår designkollektion ODC, Ogeborg Design Collection.

”Det är alltid lika spännande när en formgivares kreativitet möter vår mångåriga kompetens inom material och tillverkning. Tillsammans med Alexander Lervik är vi stolta att presentera fem högkvalitativa mattor som passar för både privata hem och offentlig miljö” säger
Helene Ogeborg, VD och ägare.

Inspirationen är hämtad från hårflätor och den unika mönsterbilden har inneburit en utveckling av handvävningstekniker som vi tagit fram i samarbete med Alexander.

”För Twine var den största designutmaningen komplexiteten kring att återskapa flätans uttryck utifrån de givna förutsättningar som vävstolen har. Vi arbetade länge och tillslut lyckades vi ta fram ett helt nytt mönster som samtidigt är klassiskt i stilen” säger Alexander Lervik, formgivare.

Serien omfattar fem stilrena ullmattor med dubbelknuten frans i färgerna: Nature, Rose, Aqua, Petrol green och Ochre. Nature består av ofärgad ull som går i ljusa beige och gråa toner. Samtliga färgställningar är utvalda för att hålla över tid.

Om Alexander Lervik

Alexander Lervik är en innovatör och designer bosatt i Stockholm. Hans 20-åriga karriär som en av Sveriges ledande formgivare kännetecknas av en fantastisk uppfinningsrikedom och hans passion för vackra objekt. Alexander Lervik designar produkter för bland annat Design House Stockholm, Skaargarden, Skandiform, ADEA, Moroso, Johanson och Atelje Lyktan.

Fotograf: Mikael Lundblad