Designsamarbete | Segment Rug Collection

Ogeborg jubilerar och lanserar en ny handtuftad kollektion i samarbete med Tekla Evelina Severin – Segment Rug Collection

Segment Rug Collection är en kollektion handtuftade mattor som är framtagen i samarbete med Tekla Evelina Severin till Ogeborgs 60-årsjubileum.

Som en historisk hyllning har Tekla tolkat två av de mest klassiska mönstren vi har; rutan och randen. I hennes nytolkning får de tvådimensionella mönstren nya indelningar, höjder och sträcker sig utanför formatet. Tanken är att dessa tre grafiska mönster ska kunna anpassas i både skala och färg – beroende på person, rum och tid – och kunna leva i många år framöver.

Mattorna är handtuftade och tillverkas i Portugal. Garnet är en blandning av framför allt ull och viskos/tencel, men har också inslag av bambu.

Kollektionen visas i vårt Showroom under Stockholm Design Week. Öppettider: måndag-fredag kl. 10-17.

Mattornas storlekar och kulörer är speciellt framtagna för jubileumsutställningen i samband med Stockholm Design Week, men går att få i andra mått och färgställningar vid förfrågan med hänsyn till att mönstret går jämnt ut.

Läs mer om kollektionen här.

Tekla Evelina Severin

Tekla Evelina Severin bor i Stockholm och grundade sin egen multidisciplinära studio 2015. Hon har en bakgrund från konstfack och är utbildad inredningsarkitekt och möbeldesigner. Idag jobbar hon multidisciplinärt med och mellan inredning, set design, creative direction och fotografi, men alltid med färg som gemensam grund.

Hennes breda och samtidigt specifika sätt att jobba med färg återspeglas i bredden och variationen av de olika företag hon arbetat med, några exempel är; danska Montana Furniture, Louis Poulsen, och Stilleben Architects, Norska Heymat, Svenska Fjällräven, NCS Färginstitut, SL, Ikea, Apoteket, Amerikanska Apple, Spanska möbelföretaget Sancal, Italienska köksföretaget Very Simple Kitchen, (för vilket hon även tilldelades utmärkelsen Årets köksdesigner 2022 av den internationella ELLE DECO juryn), för att nämna några.

– Kollektionen består av tre olika mönster och fick namnet Segment Rug Collection, som både syftar på ordets betydelse, en angränsad geometrisk yta, men också en del av någonting större, en helhet, som en del av tid. Utgångspunkten för kollektionen var just en diskussion om design i förhållande till tid och där jag sen landade i en hyllning och tolkning av två av de kanske mest klassiska mönstren vi har rutan och randen. Mattorna och mönstren blir naturligtvis helt olika beroende på hur färgerna kombineras och om det är närliggande toner eller mer kontrastrika färger. Färg är alltid relativt och aldrig absolut som jag brukar säga.