Avslut/Kantningar

Vid val av avpassade mattor har vi ett antal tillval att välja bland. Här finner du information om de olika möjligheterna som finns för mattans avslut, kantning och backing. Kontakta oss gärna om du har några frågor!

Langettering

Samtliga av våra maskintuftade och maskinvävda mattor kan levereras som avpassade mattor med langett; ca 1 cm synlig tätt sydd tråd runt mattans kant.

Bandkantning

En stor del av våra kollektioner kan levereras som avpassade mattor med tunn bandkant, sk slim line el. blind seam. Knappt 1 cm synlig bandkant runtom mattans kant. Beroende på vald kollektion finns ett antal olika kvaliteter att välja bland.

Backing

Våra handvävda mattor levereras med en latexbacking (naturlig latex) som standard då detta ger en bra formstadga och ett visst antiglidskydd. Vid val av avpassade mattor ur vår ullkollektion kommer mattan med filtbacking som ger både en volymhöjande känsla samt ett antiglidskydd.

Antiglidfilt

Vi levererar även löst lagda antiglidskydd på beställning. Dessa anpassas efter storleken på de mattor som de är avsedda att ligga under.